- Vatkaa munanvalkuaiset kulhossa jäykäksi.
- Taita ne sekoituskulhoon ja yhdistä valmisteet varovasti.
- Lisää vähitellen jauhot ja leivinjauhe, jotta vältät kokkareet.
- Raasta ½ sitruunan kuorta.
- Voitele ja jauhota kevyesti madeleine-muotit.
- ESILÄMMITÄ UUNI 200 ASTEESEEN.
- Laita reilu lusikallinen taikinaa kuhunkin muottiin.
- Paista noin 15-20 minuuttia (UUNI 200°, STAATTINEN LÄMPÖ).
PIDÄ SILMÄLLÄ PAISTOAJAN LOPPUA, JOTTA TAIKINA EI PÄÄSE KUIVUMAAN.
KÄÄNNÄ MADELEIINIT POIS UUNISTA.
6-12 HENKILÖLLE
VaikeusasteHelppo
Valmisteluaika15 minuuttia
Kypsennysaika10 - 20 minuuttia
LACANCHE-TYÖKALUT
AINESOSAT
- 125 g voita
- 125 g jauhoja
- 125 g sokeria
- 1 tl kuivahiivaa
- 4 kananmunaa
- ½ sitruunan kuori
KEITTIÖVÄLINEET
- 1 madeleine-alusta
- 1 ruostumattomasta teräksestä valmistettu sekoituskulho
- 1 lusikka ruostumatonta terästä
- 1 taikinan sivellin
- 1 sitruunaraastin
- 1 puinen lusikka
- 1 sekoitin
- 1 saviastian kulho
- 1 vispilä