TukiUutisetYhteystiedot

Logon

Pienet madeleiinit

  1. Vatkaa munanvalkuaiset kulhossa jäykäksi.
  2. Taita ne sekoituskulhoon ja yhdistä valmisteet varovasti.
  3. Lisää vähitellen jauhot ja leivinjauhe, jotta vältät kokkareet.
  4. Raasta ½ sitruunan kuorta.
  5. Voitele ja jauhota kevyesti madeleine-muotit.
  6. ESILÄMMITÄ UUNI 200 ASTEESEEN.
  7. Laita reilu lusikallinen taikinaa kuhunkin muottiin.
  8. Paista noin 15-20 minuuttia (UUNI 200°, STAATTINEN LÄMPÖ).

 

PIDÄ SILMÄLLÄ PAISTOAJAN LOPPUA, JOTTA TAIKINA EI PÄÄSE KUIVUMAAN.
KÄÄNNÄ MADELEIINIT POIS UUNISTA.

6-12 HENKILÖLLE 

VaikeusasteHelppo 

Valmisteluaika15 minuuttia 

Kypsennysaika10 - 20 minuuttia 

LACANCHE-TYÖKALUT 

AINESOSAT 

  • 125 g voita
  • 125 g jauhoja
  • 125 g sokeria
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 4 kananmunaa
  • ½ sitruunan kuori

KEITTIÖVÄLINEET 

  • 1 madeleine-alusta
  • 1 ruostumattomasta teräksestä valmistettu sekoituskulho
  • 1 lusikka ruostumatonta terästä
  • 1 taikinan sivellin
  • 1 sitruunaraastin
  • 1 puinen lusikka
  • 1 sekoitin
  • 1 saviastian kulho
  • 1 vispilä