TukiUutisetYhteystiedot

Logon

Nougatiinin menestystarinoita

Jauha mantelit tehosekoittimessa.

Valmista munanvalkuaiset erottamalla ne keltuaisista.

PATE A SUCCES -PATÉ VALMISTAMINEN

  1. Sekoita murskatut mantelit ja sokeri kulhossa.
  2. Vatkaa kulhossa munanvalkuaiset jäykiksi.
  3. Sekoita varovasti.
  4. Vuoraa voidellut muotit tällä seoksella ja laita uuniin (esilämmitetty 200 °C:seen). Anna kypsyä 10 minuuttia. ASETA SIVUUN.

GANACHEN VALMISTAMINEN

  1. Kiehauta kerma.
  2. Lisää vähitellen pieniksi paloiksi rikottu suklaa. Vähennä lämpöä ja sekoita.
  3. Ota kattila pois liedeltä ja jatka vatkaamista, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä.

KAKKUJEN KOKOAMINEN

  1. Käännä kylmänä pois muotista. Aseta päälle kerros ganachea. Aseta 2. kakku jokaisen päälle.
  2. Koristele ganachella pursotinpussin avulla.

NOUGATIININ VALMISTUS

  1. Tee huolellisesti pestyyn ja kuivattuun kattilaan karamelli (sokeri ja 1 lusikallinen vettä). Kun se on saanut kauniin vaalean värin, kaada joukkoon mantelit.
  2. Sekoita reippaasti ja kaada nougatiini valmiiksi öljytylle marmorilevylle ja pyörittele se sitten kaulimella.
  3. Leikkaa nougatiini kolmioiksi ja aseta jokaiselle kakulle.

6 HENKILÖLLE 

VaikeusasteErittäin vaikea 

Valmisteluaika50 minuuttia 

Kypsennysaika15 minuuttia 

LACANCHE-TYÖKALUT 

Elävä tuli

Uuni

AINESOSAT 

(6 kakkua varten)

1.SOKERITAIKINA

  • 90 g tomusokeria
  • 90 g hienonnettua mantelia
  • 3 munanvalkuaista
  • 20 g voita

2. GANACHE

  • 80 g tummaa suklaata tai leivontasuklaata
  • 50 g kaksinkertaista kermaa

3. NOUGATINE

  • 75 g sokeria
  • 50 g hienonnettua mantelia
  • 1 rkl vettä
  • 2 rkl öljyä

KEITTIÖVÄLINEET 

  • 12 pientä kakkuvuokaa, halkaisija 6 cm.
  • 1 kulho
  • 1 pieni kuparinen kattila
  • 1 sekoitin
  • 1 sekoitin
  • 1 lasikulho
  • 1 leivontapussi
  • 1 vatkain
  • 1 marmorilaatta
  • 1 suuri litteä veitsi
  • 1 pitkä ruostumattomasta teräksestä valmistettu lusikka
  • 1 kondiittoripussi