Jauha mantelit tehosekoittimessa.
Valmista munanvalkuaiset erottamalla ne keltuaisista.
PATE A SUCCES -PATÉ VALMISTAMINEN
- Sekoita murskatut mantelit ja sokeri kulhossa.
- Vatkaa kulhossa munanvalkuaiset jäykiksi.
- Sekoita varovasti.
- Vuoraa voidellut muotit tällä seoksella ja laita uuniin (esilämmitetty 200 °C:seen). Anna kypsyä 10 minuuttia. ASETA SIVUUN.
GANACHEN VALMISTAMINEN
- Kiehauta kerma.
- Lisää vähitellen pieniksi paloiksi rikottu suklaa. Vähennä lämpöä ja sekoita.
- Ota kattila pois liedeltä ja jatka vatkaamista, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä.
KAKKUJEN KOKOAMINEN
- Käännä kylmänä pois muotista. Aseta päälle kerros ganachea. Aseta 2. kakku jokaisen päälle.
- Koristele ganachella pursotinpussin avulla.
NOUGATIININ VALMISTUS
- Tee huolellisesti pestyyn ja kuivattuun kattilaan karamelli (sokeri ja 1 lusikallinen vettä). Kun se on saanut kauniin vaalean värin, kaada joukkoon mantelit.
- Sekoita reippaasti ja kaada nougatiini valmiiksi öljytylle marmorilevylle ja pyörittele se sitten kaulimella.
- Leikkaa nougatiini kolmioiksi ja aseta jokaiselle kakulle.
6 HENKILÖLLE
VaikeusasteErittäin vaikea
Valmisteluaika50 minuuttia
Kypsennysaika15 minuuttia
LACANCHE-TYÖKALUT
Elävä tuli
Uuni
AINESOSAT
(6 kakkua varten)
1.SOKERITAIKINA
- 90 g tomusokeria
- 90 g hienonnettua mantelia
- 3 munanvalkuaista
- 20 g voita
2. GANACHE
- 80 g tummaa suklaata tai leivontasuklaata
- 50 g kaksinkertaista kermaa
3. NOUGATINE
- 75 g sokeria
- 50 g hienonnettua mantelia
- 1 rkl vettä
- 2 rkl öljyä
KEITTIÖVÄLINEET
- 12 pientä kakkuvuokaa, halkaisija 6 cm.
- 1 kulho
- 1 pieni kuparinen kattila
- 1 sekoitin
- 1 sekoitin
- 1 lasikulho
- 1 leivontapussi
- 1 vatkain
- 1 marmorilaatta
- 1 suuri litteä veitsi
- 1 pitkä ruostumattomasta teräksestä valmistettu lusikka
- 1 kondiittoripussi