TukiUutisetYhteystiedot

Logon

Pistaasi-aprikoositorttu

Taikinan valmistukseen:
Sekoita voi, suola, tomusokeri ja mantelijauhot.
Lisää munat ja sitten jauhot ja sekoita, kunnes taikina on muodostunut.
Kääri muoviin ja jäähdytä vähintään 2 tuntia tai yön yli.

Taikinakermaa varten:
Kaada maito ja puolet sokerista ruostumattomasta teräksestä valmistettuun kattilaan ja kiehauta. Vatkaa kulhossa munat ja loput sokerista ja lisää sitten jauhot ja maissitärkkelys. Kun maito on kiehunut, kaada se munaseokseen ja sekoita vispilällä. Kaada se siivilän läpi takaisin kattilaan ja aloita koko ajan sekoittaen keittäminen miedolla lämmöllä, kunnes se kiehuu. Kun se on kiehunut noin kaksi minuuttia ja sekoita joukkoon voi. Kaada astiaan ja peitä muovikelmulla. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin. Tämä kannattaa tehdä edellisenä päivänä.

Pistaasikermaa varten:
Sekoita voi, tomusokeri ja mantelijauhot ja sekoita sitten muna. Lisää pistaasimauste ja sekoita sitten konditoriakerma joukkoon.

Kauli taikina noin 25 sentin paksuiseksi ja kaiverra torttumuottiin.
Täytä muotti puoliväliin.
Aseta aprikoosin puolikkaat kerman päälle ja paista 180 °C:n esilämmitetyssä uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta alkaa hieman ruskistua.
Anna torttujen jäähtyä jäähdytystelineellä ja tarjoile huoneenlämpöisinä.

4 HENKILÖLLE 

VaikeusasteVaikea 

Valmisteluaika30 minuuttia 

Kypsennysaika40 minuuttia 

LACANCHE-TYÖKALUT 

Kaasupolttimet tai induktio induktio/säteily

AINESOSAT 

Taikina:

  • 250gr. Voi huoneenlämmössä
  • 1/2 tl suolaa
  • 200gr. Konditorisokeria
  • 60gr. Mantelijauhoa
  • 2 kananmunaa
  • 450gr. Jauhot

Kondiittorikerma:

  • ½ litra täysmaitoa
  • 3 kananmunaa
  • 100gr. Sokeri
  • 25 g jauhoja
  • 25 g maissitärkkelystä
  • 50gr. Voi

Pistaasikerma:

  • 125gr. voita huoneenlämmössä
  • 125 gr. konditoriasokeria
  • 125 g mantelijauhoja
  • 1 kananmuna
  • 125 g kondiittorikermaa

KEITTIÖVÄLINEET 

  • 2 kulhoa
  • 1 kattila
  • 1 siivilä
  • 4 torttumuotteja
  • 1 vatkain
  • 1 jäähdytysteline