Taikinan valmistukseen:
Sekoita voi, suola, tomusokeri ja mantelijauhot.
Lisää munat ja sitten jauhot ja sekoita, kunnes taikina on muodostunut.
Kääri muoviin ja jäähdytä vähintään 2 tuntia tai yön yli.
Taikinakermaa varten:
Kaada maito ja puolet sokerista ruostumattomasta teräksestä valmistettuun kattilaan ja kiehauta. Vatkaa kulhossa munat ja loput sokerista ja lisää sitten jauhot ja maissitärkkelys. Kun maito on kiehunut, kaada se munaseokseen ja sekoita vispilällä. Kaada se siivilän läpi takaisin kattilaan ja aloita koko ajan sekoittaen keittäminen miedolla lämmöllä, kunnes se kiehuu. Kun se on kiehunut noin kaksi minuuttia ja sekoita joukkoon voi. Kaada astiaan ja peitä muovikelmulla. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin. Tämä kannattaa tehdä edellisenä päivänä.
Pistaasikermaa varten:
Sekoita voi, tomusokeri ja mantelijauhot ja sekoita sitten muna. Lisää pistaasimauste ja sekoita sitten konditoriakerma joukkoon.
Kauli taikina noin 25 sentin paksuiseksi ja kaiverra torttumuottiin.
Täytä muotti puoliväliin.
Aseta aprikoosin puolikkaat kerman päälle ja paista 180 °C:n esilämmitetyssä uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta alkaa hieman ruskistua.
Anna torttujen jäähtyä jäähdytystelineellä ja tarjoile huoneenlämpöisinä.
4 HENKILÖLLE
VaikeusasteVaikea
Valmisteluaika30 minuuttia
Kypsennysaika40 minuuttia
LACANCHE-TYÖKALUT
Kaasupolttimet tai induktio induktio/säteily
AINESOSAT
Taikina:
- 250gr. Voi huoneenlämmössä
- 1/2 tl suolaa
- 200gr. Konditorisokeria
- 60gr. Mantelijauhoa
- 2 kananmunaa
- 450gr. Jauhot
Kondiittorikerma:
- ½ litra täysmaitoa
- 3 kananmunaa
- 100gr. Sokeri
- 25 g jauhoja
- 25 g maissitärkkelystä
- 50gr. Voi
Pistaasikerma:
- 125gr. voita huoneenlämmössä
- 125 gr. konditoriasokeria
- 125 g mantelijauhoja
- 1 kananmuna
- 125 g kondiittorikermaa
KEITTIÖVÄLINEET
- 2 kulhoa
- 1 kattila
- 1 siivilä
- 4 torttumuotteja
- 1 vatkain
- 1 jäähdytysteline