TukiUutisetYhteystiedot

Logon

Choux-taikina (Classic choux)

Kiehauta vesi, suola ja kylmää, pieniksi paloiksi leikattua voita kattilassa. Kun seos on kiehunut, sammuta lämpö ja lisää jauhot kerralla ja vatkaa voimakkaasti puulusikalla. 
Taikinan pitäisi muodostua nopeasti palloksi. Sen pitäisi irrota helposti reunoistaan.


Kun taikinapallo on muodostunut, kuivaa sitä miedolla lämmöllä muutaman sekunnin ajan vaivaten voimakkaasti. 
Laita taikina kulhoon ja jatka sen vaivaamista puulusikalla.

Riko ensimmäinen kananmuna vatkaimeen ja lisää se taikinapalloon ja vatkaa voimakkaasti, kunnes se on täysin sekoittunut taikinaan.

Toista toimenpide seuraavilla munilla, kunnes saavutat toiseksi viimeisen munan. 
Riko viimeinen muna ja vatkaa se vuokaan.

Lisää puolet munasta ja tarkista taikinan koostumus? Sen pitäisi olla notkeaa ja muodostaa pieni kaareva huippu puulusikan päähän.

Lisää tarvittaessa toinen puolikas kananmunasta.

Muotoile kevyesti voilla voidellulle leivinpellille puffetit kullattavaan lusikkaan kastetulla lusikalla (muna vatkattu pieneen määrään maitoa).

Laita choux-taikinat esilämmitettyyn uuniin 200 asteeseen 15 minuutiksi, varoen avaamasta uunia, ja laske sitten lämpötila 180 asteeseen vielä 10 minuutiksi. 
Laske lämpötila 150 asteeseen ja avaa uuni.

Anna leivonnaisten kuivua uunissa luukku raollaan vähintään 30 minuuttia.

Jäähtymisen jälkeen choux voidaan täyttää crème pâtissière- tai Chantilly-kermalla.

6 HENKILÖLLE 

VaikeusasteHelppo 

Valmisteluaika20 minuuttia 

Kypsennysaika20 + 30 minuuttia 

LACANCHE-TYÖKALUT 

Kaasupolttimet tai induktio induktio/säteily

Uuni

AINESOSAT 

Cream puff dough:

  • 125cl water
  • 200 g white Flour
  • 100 g Butter
  • 1 pinch of salt
  • 4 whole eggs


Eggwash:

  • 1 whole egg beaten
  • 2cs milk

KEITTIÖVÄLINEET 

  • 1 whisk
  • 1 bowl
  • 1 wooden spoon
  • 1 pot
  • 1 pastry pan
  • 1 ramequin
  • 1 ice-cream scoop