TukiUutisetYhteystiedot

Logon

Crème caramel (Classic caramel custard)

Kerma:

Kiehauta maito, kerma ja vaniljatanko kattilassa.
Vatkaa kulhossa sokeri, munat ja vaniljauute.
Anna vaniljatangon kiehua 5 minuuttia ilman tulta.
Poista vaniljatanko, kaavi sisus ulos ja lisää maitoon.
Vatkaa maito-kermaseos muna-sokeriseokseen.
Siivilöi puhtaaseen kulhoon

Karamellisoi:

Aseta vuoat rei'itetylle pellille.
Laita sokeri, vesi ja muutama tippa etikkaa puhtaaseen kattilaan.
Kuumenna kiehuvaksi.
Kun vesi on haihtunut, sokeri alkaa muuttaa väriään.
Älä sekoita välineellä, sillä muuten karamelli kiteytyy. Pyörittele kattilaa, jotta väri pysyy tasaisena.
Väri muuttuu nopeasti keltaisesta ruskeaksi.
Kun sokeri on saavuttanut kauniin tumman karamellivärin, sammuta pannun lämpö.
Lopeta kypsennysprosessi lisäämällä jääkuutio karamellin joukkoon samalla, kun pyörittelet pannua, ja varo roiskeita.
Kaada ohut kerros karamellia jokaisen vuoan pohjalle.

Ruoanlaitto:

Täytä polykattila vedellä ensimmäiseen merkkiin asti.
Aseta termostaatti 70 asteeseen.
Täytä jokainen vuoka mahdollisimman täyteen maito-kerma-munaseosta.
Aseta rei'itetty levy, jossa on täytetyt vuoat, polykokkiin.
Irrota yksi vuoka lautaselta säätääksesi vedenpinnan niin, että se on kolme neljäsosaa vuoan korkeudesta. Aseta uunipannu takaisin paikalleen.
Aseta rasvanpitävä paperiarkki ramekiinien päälle ennen kuin asetat kannen painekattilaan, jotta kondenssivesi ei valuisi kerman joukkoon.
Paista kermoja 25-40 minuuttia, kunnes ne hyytyvät. Tarkista kypsyys kastamalla veitsen kärki keskelle. Sen pitäisi tulla ulos puhtaana.
Poista kermavaahtovuoka monitoimikeittimestä ja laita kermavaahdot peitettyinä jääkaappiin yön yli.
Kun olet valmis tarjoilemaan, vedä ohuella veitsellä kerman reunaa ja käännä se lautaselle.

8 HENKILÖLLE 

VaikeusasteHelppo 

Valmisteluaika20 minuuttia 

Kypsennysaika40 minuuttia 

LACANCHE-TYÖKALUT 

Kaasupolttimet tai induktio induktio/säteily

Gastroliesi + Monitoimikeitin

AINESOSAT 

Kermaa:

  • 25cl kermaa
  • 75cl maitoa
  • 6 munaa
  • 70 g sokeria
  • Vaniljauute
  • 1 vaniljatanko

Karamelli

  • 200g sokeria
  • 10 cl vettä
  • 2 cl valkoista etikkaa
  • 1 jääkuutio

KEITTIÖVÄLINEET 

  • 2 kulhoa
  • 1 kiina
  • 2 kattilaa
  • 1 vispilä
  • 8 maljakkoa