TukiUutisetYhteystiedot

Logon

Kotitekoinen jogurtti

Kuumenna maito kattilassa miedolla liekillä.

Juuri ennen kiehumista ota pois liedeltä ja anna maidon palautua lämpötilaansa (38-40°).

Lisää fermentit ja/tai jogurtti ja halutessasi luontaiset aromit.

Täytä painekattila ensimmäiseen merkkiin ja aseta lämpötila 30 asteeseen.

Aseta tyhjät jogurttipullot gastroalustalle.

Lisää halutessasi hillo- tai kompottipohja.

Kaada maito varovasti kuhunkin astiaan, jotta hillo ei vaahtoaisi tai sekoituisi.

Peitä jokainen purkki kelmulla tai yksittäisellä kannella.

Aseta tarjotin polykokkiin kansi päällä vähintään 6 tunniksi.

Laita purkit keittämisen päätyttyä jääkaappiin vähintään yhdeksi yöksi.

6 HENKILÖLLE 

VaikeusasteHelppo 

Valmisteluaika15 minuuttia 

Kypsennysaika6 tunti 

LACANCHE-TYÖKALUT 

Gastroliesi + Monitoimikeitin

AINESOSAT 

Tavallinen jogurtti

  • 1 litra luomumaitoa
  • 1 ruokalusikallinen maitohappokäymisiä ja/tai 2 lusikallista tavallista luomujogurttia.

Aromit (*)

  • Hunaja
  • Ruskea sokeri
  • Vaniljauute
  • Luonnolliset uutteet
  • Punaiset hedelmät
  • Hillot
  • Kompotit

KEITTIÖVÄLINEET 

  • 1 kulho
  • 1 pieni kattila
  • 1 vispilä
  • 1 kauha
  • 6 jogurttiastiaa, mieluiten erillisillä kansilla varustettuja
  • venytyskalvo
  • Lämpömittari