Kuumenna maito kattilassa miedolla liekillä.
Juuri ennen kiehumista ota pois liedeltä ja anna maidon palautua lämpötilaansa (38-40°).
Lisää fermentit ja/tai jogurtti ja halutessasi luontaiset aromit.
Täytä painekattila ensimmäiseen merkkiin ja aseta lämpötila 30 asteeseen.
Aseta tyhjät jogurttipullot gastroalustalle.
Lisää halutessasi hillo- tai kompottipohja.
Kaada maito varovasti kuhunkin astiaan, jotta hillo ei vaahtoaisi tai sekoituisi.
Peitä jokainen purkki kelmulla tai yksittäisellä kannella.
Aseta tarjotin polykokkiin kansi päällä vähintään 6 tunniksi.
Laita purkit keittämisen päätyttyä jääkaappiin vähintään yhdeksi yöksi.
6 HENKILÖLLE
VaikeusasteHelppo
Valmisteluaika15 minuuttia
Kypsennysaika6 tunti
LACANCHE-TYÖKALUT
Gastroliesi + Monitoimikeitin
AINESOSAT
Tavallinen jogurtti
- 1 litra luomumaitoa
- 1 ruokalusikallinen maitohappokäymisiä ja/tai 2 lusikallista tavallista luomujogurttia.
Aromit (*)
- Hunaja
- Ruskea sokeri
- Vaniljauute
- Luonnolliset uutteet
- Punaiset hedelmät
- Hillot
- Kompotit
KEITTIÖVÄLINEET
- 1 kulho
- 1 pieni kattila
- 1 vispilä
- 1 kauha
- 6 jogurttiastiaa, mieluiten erillisillä kansilla varustettuja
- venytyskalvo
- Lämpömittari