TukiUutisetYhteystiedot

Logon

Vanhanaikainen quiche

Laita jauhot kulhoon ja ripaus suolaa, lisää vesi ja sitten pehmennetty voi. 

  1. Työstä taikina ensin puulusikalla ja sitten käsin, jotta se pehmenee.
  2. Sulata sipulit voissa. Kun ne ovat läpikuultavia ja hieman karamellisoituneita, laita sivuun.
  3. Blanchoi savupekoni kiehuvassa vedessä.
    ASETA SIVUUN.
  4. Levitä taikina valmiiksi öljyttyyn vuokaan ja peitä reunat hyvin. ESILÄMMITÄ UUNI 200 ASTEESEEN.
  5. Sivele reunat munankeltuaisella;
    PISTELE PIIRAKKAPOHJAAN HAARUKALLA JA PAISTA 10 MINUUTTIA.
  6. Peitä esipaistettu torttupohja sipulilla ja pekonilla.
  7. Hienonna yrtit ja ripottele pekoniviipaleiden päälle.
  8. Sekoita hyvin ja kaada kananmunan ja kerman päälle.
  9. Laita uuniin (kypsennysaika 25 min 200°:ssa, sitten 20 min 220°:ssa).

6 HENKILÖLLE 

VaikeusasteHelppo 

Valmisteluaika40 minuuttia 

Kypsennysaika10 minuuttia 

LACANCHE-TYÖKALUT 

Elävä tuli

Uuni

AINESOSAT 

PASTE :

  • 200 g jauhoja
  • 100 g voita
  • 4 rkl vettä
  • 1 pieni ripaus suolaa
  • 1 munankeltuainen

TÄYTE :

  • 6 ohutta viipaletta savupekonia.
  • 3 kuorittua ja ohuiksi viipaloitua sipulia.
  • 6-8 oksaa ruohosipulia
  • 1 pieni nippu persiljaa
  • 80 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 40 cl tuoretta kermaa

KEITTIÖVÄLINEET 

  •  
  • 1 korkeareunainen muotti halkaisijaltaan 28 cm
  • 1 paistinpannu halkaisija 30 cm
  • 1 kattila ruostumatonta terästä
  • 1 lasiastia
  • 1 lasinen salaattikulho
  • 1 iso kauha
  • 1 sivellin
  • 1 puinen lusikka
  •