Laita jauhot kulhoon ja ripaus suolaa, lisää vesi ja sitten pehmennetty voi.
- Työstä taikina ensin puulusikalla ja sitten käsin, jotta se pehmenee.
- Sulata sipulit voissa. Kun ne ovat läpikuultavia ja hieman karamellisoituneita, laita sivuun.
- Blanchoi savupekoni kiehuvassa vedessä.
ASETA SIVUUN. - Levitä taikina valmiiksi öljyttyyn vuokaan ja peitä reunat hyvin. ESILÄMMITÄ UUNI 200 ASTEESEEN.
- Sivele reunat munankeltuaisella;
PISTELE PIIRAKKAPOHJAAN HAARUKALLA JA PAISTA 10 MINUUTTIA. - Peitä esipaistettu torttupohja sipulilla ja pekonilla.
- Hienonna yrtit ja ripottele pekoniviipaleiden päälle.
- Sekoita hyvin ja kaada kananmunan ja kerman päälle.
- Laita uuniin (kypsennysaika 25 min 200°:ssa, sitten 20 min 220°:ssa).
6 HENKILÖLLE
VaikeusasteHelppo
Valmisteluaika40 minuuttia
Kypsennysaika10 minuuttia
LACANCHE-TYÖKALUT
Elävä tuli
Uuni
AINESOSAT
PASTE :
- 200 g jauhoja
- 100 g voita
- 4 rkl vettä
- 1 pieni ripaus suolaa
- 1 munankeltuainen
TÄYTE :
- 6 ohutta viipaletta savupekonia.
- 3 kuorittua ja ohuiksi viipaloitua sipulia.
- 6-8 oksaa ruohosipulia
- 1 pieni nippu persiljaa
- 80 g voita
- 3 kananmunaa
- 40 cl tuoretta kermaa
KEITTIÖVÄLINEET
- 1 korkeareunainen muotti halkaisijaltaan 28 cm
- 1 paistinpannu halkaisija 30 cm
- 1 kattila ruostumatonta terästä
- 1 lasiastia
- 1 lasinen salaattikulho
- 1 iso kauha
- 1 sivellin
- 1 puinen lusikka