TukiUutisetYhteystiedot

Logon

Ranskalaisia perunapannukakkuja

  1. Kuumenna painekattila höyrytilaan.
  2. Kuori ja kuutioi perunat, kuori valkosipulinkynsi ja höyrytä niitä höyrykattilassa, kunnes ne ovat pehmeitä (20 min /110°).
  3. Soseuta perunat ja valkosipulinkynsi hyvin kylmän voin kanssa.
  4. Sekoita joukkoon kerma, sitten jauhot ja leivinjauhe tasaiseksi seokseksi.
  5. Vatkaa joukkoon kaksi kananmunaa ja sekoita perunamuusin kanssa tasaiseksi.
  6. Mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Kuumenna sähkövatkain 180 asteeseen.
  8. Kaada taikina kevyesti voidellulle paistinpannulle.
  9. Kypsennä crêpejä, kunnes pinta kuplii ja alkaa kuivua, ja käännä ne sitten toiselle puolelle, kunnes ne ovat kauniin kullanvärisiä.
  10. Tarjoile kuumana.
  11. Nämä crêpit sopivat hyvin lihan ja paistin kanssa.

4 HENKILÖLLE 

VaikeusasteHelppo 

Valmisteluaika15 minuuttia 

Kypsennysaika15 minuuttia 

LACANCHE-TYÖKALUT 

monitoimikeitin

Kaasupolttimet tai induktio induktio/säteily

Plancha

AINESOSAT 

  • 500gr. Perunat
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 100gr. Kylmää voita
  • 80cl. Tuplakermaa (mukautetaan perunoiden koostumuksen mukaan keittämisen jälkeen).
  • 3 lusikallista jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 munaa
  • suolaa ja pippuria

KEITTIÖVÄLINEET 

  • 1 kuorimaveitsi
  • 2 kulhoa
  • 1 rei'itetty gastronomiavati
  • 1 perunamurskain
  • 1 kauha