TukiUutisetYhteystiedot

Logon

Meurette-muna

  1. Kuori ja kuutioi salottisipulit ja porkkanat.
  2. Laita porkkanat ja salottisipulit kattilaan.
  3. Peitä vedellä ja keitä, kunnes kaikki vesi on haihtunut.
  4. Soseuta perunasurvimella ja kaada päälle punaviini. 
  5. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  6. Murenna piparkakut punaviiniliemeen ja kiehauta uudelleen.
  7. Nosta liedeltä ja lisää voi pieninä paloina, tarvittaessa vatkaten. 
  8. Siivilöi kastike, mausta ja laita sivuun.
  9. Paahda leipäviipaleet ja sivele sinapilla.
  10. Kuumenna painekattila 100 °C:n lämpötilaan ”poaching”-tilassa (suurin vesitaso).
  11. Valmista kulho kylmää vettä polykattilan viereen.
  12. Lisää valkoviinietikka painekattilaan ja säädä lämpötila niin, että vesi kiehuu mutta ei kiehu.
  13. Aseta rei'itetty lokero polykattilaan.
  14. Tyhjennä jokainen muna varovasti kuppia käyttäen juuri ja juuri kiehuvaan veteen. Rei'itetty lokero pitää munat kiehuvan veden yläosassa. 
  15. Käytä valutuslusikkaa, jotta munat eivät kosketa toisiaan, ja käännä ne 2 minuutin kuluttua. Älä keitä munia. Säädä termostaattia tarvittaessa.
  16. Kypsennä munia yhteensä noin 4 minuuttia. Keltuaisen on pysyttävä nestemäisenä.
  17. Poista munat yksi kerrallaan reikäkauhalla, aseta ne 30 sekunniksi kulhoon kylmää vettä, jotta kypsennysprosessi pysähtyy, ja aseta ne sitten imukykyiselle paperille. 
  18. Poista kaikki valkuaissäikeet ennen kuin asetat jokaisen munan paahdetun leivän päälle.
  19. Aseta jokainen muna matalaan astiaan ja peitä kastikkeella.
  20. Mausta pippurimyllyllä ja tarjoile heti.
  21. Riko jokainen muna kuppiin.

6 HENKILÖLLE 

VaikeusasteVaikea 

Valmisteluaika20 minuuttia 

Kypsennysaika20 minuuttia 

LACANCHE-TYÖKALUT 

Kaasupolttimet tai induktio induktio/säteily

Monitoimikeitin

AINESOSAT 

6 tuoretta luomumunaa

Kastike:

  • 1/2 L. Täyteläinen burgundilainen punaviini
  • 5cl. Mustaherukkalikööriä
  • 125 gr. Porkkanat
  • 1 salottisipuli
  • 25gr piparkakkuja
  • 50gr Kylmää voita
  • Suolaa ja pippuria

Munien kiehauttaminen:

  • 2 L. Vesi
  • 25cl valkoviinietikkaa

Päällystäminen:

  • 6 viipaletta maalaisleipää
  • Dijon-sinappi

KEITTIÖVÄLINEET 

  •  
  • 3 kulhoa
  • 1 valutuslusikka
  • 1 siivilä
  • 1 soseuttaja
  • 1 matala kattila
  • 1 kastikeastia
  •