- Kuori ja kuutioi salottisipulit ja porkkanat.
- Laita porkkanat ja salottisipulit kattilaan.
- Peitä vedellä ja keitä, kunnes kaikki vesi on haihtunut.
- Soseuta perunasurvimella ja kaada päälle punaviini.
- Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
- Murenna piparkakut punaviiniliemeen ja kiehauta uudelleen.
- Nosta liedeltä ja lisää voi pieninä paloina, tarvittaessa vatkaten.
- Siivilöi kastike, mausta ja laita sivuun.
- Paahda leipäviipaleet ja sivele sinapilla.
- Kuumenna painekattila 100 °C:n lämpötilaan ”poaching”-tilassa (suurin vesitaso).
- Valmista kulho kylmää vettä polykattilan viereen.
- Lisää valkoviinietikka painekattilaan ja säädä lämpötila niin, että vesi kiehuu mutta ei kiehu.
- Aseta rei'itetty lokero polykattilaan.
- Tyhjennä jokainen muna varovasti kuppia käyttäen juuri ja juuri kiehuvaan veteen. Rei'itetty lokero pitää munat kiehuvan veden yläosassa.
- Käytä valutuslusikkaa, jotta munat eivät kosketa toisiaan, ja käännä ne 2 minuutin kuluttua. Älä keitä munia. Säädä termostaattia tarvittaessa.
- Kypsennä munia yhteensä noin 4 minuuttia. Keltuaisen on pysyttävä nestemäisenä.
- Poista munat yksi kerrallaan reikäkauhalla, aseta ne 30 sekunniksi kulhoon kylmää vettä, jotta kypsennysprosessi pysähtyy, ja aseta ne sitten imukykyiselle paperille.
- Poista kaikki valkuaissäikeet ennen kuin asetat jokaisen munan paahdetun leivän päälle.
- Aseta jokainen muna matalaan astiaan ja peitä kastikkeella.
- Mausta pippurimyllyllä ja tarjoile heti.
- Riko jokainen muna kuppiin.
6 HENKILÖLLE
VaikeusasteVaikea
Valmisteluaika20 minuuttia
Kypsennysaika20 minuuttia
LACANCHE-TYÖKALUT
Kaasupolttimet tai induktio induktio/säteily
Monitoimikeitin
AINESOSAT
6 tuoretta luomumunaa
Kastike:
- 1/2 L. Täyteläinen burgundilainen punaviini
- 5cl. Mustaherukkalikööriä
- 125 gr. Porkkanat
- 1 salottisipuli
- 25gr piparkakkuja
- 50gr Kylmää voita
- Suolaa ja pippuria
Munien kiehauttaminen:
- 2 L. Vesi
- 25cl valkoviinietikkaa
Päällystäminen:
- 6 viipaletta maalaisleipää
- Dijon-sinappi
KEITTIÖVÄLINEET
- 3 kulhoa
- 1 valutuslusikka
- 1 siivilä
- 1 soseuttaja
- 1 matala kattila
- 1 kastikeastia