TukiUutisetYhteystiedot

Logon

Vihanneksia ja metsäsieniä lehtitaikinassa

  1. Liota kuivattuja sieniä yön yli ja huuhtele sitten useita kertoja, jotta kaikki hiekka saadaan poistettua. Valuta talouspaperin päällä. 
  2. Aseta 6 lehtitaikinapalaa leivinpaperin päälle. Sivele pinta pieneen määrään vettä sekoitetulla munankeltuaisella ja merkitse veitsellä kevyesti ristin muotoon.
  3. Paista leivonnaisruutuja 180 °C:ssa 25-30 minuuttia, kunnes leivonnaiset ovat paisuneet ja niiden pinta on kullanruskea.
  4. Kun taikinaneliöt ovat kypsiä, anna niiden jäähtyä uunin ritilällä uuni sammutettuna.
  5. Kuori ja leikkaa porkkanat ja juuriselleri 5 cm x 7 mm x 7 mm kokoisiksi paloiksi.
  6. Pese ja leikkaa vihreiden papujen päät. Leikkaa ne pituussuunnassa kahtia muiden vihannestikkujen tapaan.
  7. Täytä monitoimikeitin ensimmäiselle tasolle (höyry) ja kuumenna 110 asteeseen.
  8. Aseta porkkanat, juuriselleri ja vihreät pavut rei'itettyyn gastroastiaan ja höyrytä peitettynä noin 6 minuuttia monitoimikeittimessä. Kun ne ovat kypsiä, virkistä ne kulhossa kylmässä vedessä 1 minuutin ajan. Valuta ja laita sivuun.
  9. Kuumenna pannu ja lisää voi. Laita kasvikset ja valutetut sienet sulaneeseen voihin ja kuumenna 4 minuuttia. Mausta hyvin.
  10. Leikkaa sillä välin lehtitaikinaneliöt kahtia.
  11. Lusikoi vihannekset lämpimän, avonaisen lehtitaikinan päälle ja tarjoile kuumana.

4 HENKILÖLLE 

VaikeusasteVaikea 

Valmisteluaika20 minuuttia 

Kypsennysaika50 minuuttia 

LACANCHE-TYÖKALUT 

Kaasupolttimet tai induktio induktio/säteily

Uuni

Monitoimikeitin

AINESOSAT 

- 300 gr porkkanaa

- 300 gr selleriä

- 300g tuoreita vihreitä papuja

- 100g kuivattuja metsäsieniä

-2 ruokalusikallista voita

-suolaa ja pippuria

-6 palaa (8cm x 8cm) voileivänleivonnaisia

- 1 kananmuna

KEITTIÖVÄLINEET 

- 4 kulhoa

- 1 reikäkauha

- 1 leivinpelti

- 1 uuniritilä

- 1 taikinan sivellin

- 1 matala paistinpannu