- Liota kuivattuja sieniä yön yli ja huuhtele sitten useita kertoja, jotta kaikki hiekka saadaan poistettua. Valuta talouspaperin päällä.
- Aseta 6 lehtitaikinapalaa leivinpaperin päälle. Sivele pinta pieneen määrään vettä sekoitetulla munankeltuaisella ja merkitse veitsellä kevyesti ristin muotoon.
- Paista leivonnaisruutuja 180 °C:ssa 25-30 minuuttia, kunnes leivonnaiset ovat paisuneet ja niiden pinta on kullanruskea.
- Kun taikinaneliöt ovat kypsiä, anna niiden jäähtyä uunin ritilällä uuni sammutettuna.
- Kuori ja leikkaa porkkanat ja juuriselleri 5 cm x 7 mm x 7 mm kokoisiksi paloiksi.
- Pese ja leikkaa vihreiden papujen päät. Leikkaa ne pituussuunnassa kahtia muiden vihannestikkujen tapaan.
- Täytä monitoimikeitin ensimmäiselle tasolle (höyry) ja kuumenna 110 asteeseen.
- Aseta porkkanat, juuriselleri ja vihreät pavut rei'itettyyn gastroastiaan ja höyrytä peitettynä noin 6 minuuttia monitoimikeittimessä. Kun ne ovat kypsiä, virkistä ne kulhossa kylmässä vedessä 1 minuutin ajan. Valuta ja laita sivuun.
- Kuumenna pannu ja lisää voi. Laita kasvikset ja valutetut sienet sulaneeseen voihin ja kuumenna 4 minuuttia. Mausta hyvin.
- Leikkaa sillä välin lehtitaikinaneliöt kahtia.
- Lusikoi vihannekset lämpimän, avonaisen lehtitaikinan päälle ja tarjoile kuumana.
4 HENKILÖLLE
VaikeusasteVaikea
Valmisteluaika20 minuuttia
Kypsennysaika50 minuuttia
LACANCHE-TYÖKALUT
Kaasupolttimet tai induktio induktio/säteily
Uuni
Monitoimikeitin
AINESOSAT
- 300 gr porkkanaa
- 300 gr selleriä
- 300g tuoreita vihreitä papuja
- 100g kuivattuja metsäsieniä
-2 ruokalusikallista voita
-suolaa ja pippuria
-6 palaa (8cm x 8cm) voileivänleivonnaisia
- 1 kananmuna
KEITTIÖVÄLINEET
- 4 kulhoa
- 1 reikäkauha
- 1 leivinpelti
- 1 uuniritilä
- 1 taikinan sivellin
- 1 matala paistinpannu