TukiUutisetYhteystiedot

Logon

Kesän vihannesterriini

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen (mieluiten kiertoilmauuni).

  2. Pese ja leikkaa punaiset paprikat pituussuunnassa kolmeen osaan ja poista sitten varsi ja kaikki siemenet.
  3. Pese ja leikkaa munakoisot ja kesäkurpitsat pituussuunnassa 5 mm:n paksuiksi viipaleiksi.
  4. Aseta paprikapalat kuori ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  5. Aseta munakoisoviipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 6. Pane munakoisoviipaleet uunipellille. 
  6. Aseta kesäkurpitsaviipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille
  7. Lorauta jokaista vihannesta oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla sekä kuivatuilla yrteillä (lisää sokeria munakoisojen kohdalla)
  8. Lisää sokeria munakoisojen kohdalla. Laita kolme vihannesvuokaa uuniin ja paista vähintään 20 minuuttia
  9. Ota vihannekset uunista ja anna jäähtyä
  10. Kuori paprikan kuori
  11. Vuoraa terriinivuoka voipaperilla, jota on sivelty oliiviöljyllä.
  12. aseta vihannesviipaleet vuorotellen päälle.
  13. asetetaan leivinpaperin pala terriinin päälle ja painetaan terriini painoksien avulla vähintään 2 tunniksi (mieluiten yön yli) jääkaappiin.
  14. täytetään polykokkari vedellä 3. merkkiin asti.
  15. Kuumenna painekattila 110 asteeseen ja kuumenna vesi kiehuvaksi.
  16. leikkaa tomaattien varret pois.
  17. upota ne kiehuvaan veteen 10 sekunniksi ja virkistä ne sitten jäävedessä.
  18. kuori kuori, leikkaa neljään osaan ja poista siemenet.
  19. kuori ja viipaloi salottisipulit hyvin ohuiksi viipaleiksi.
  20. pese viipaleet nopeasti juoksevan kylmän veden alla.
  21. soseuta tomaatit, salottisipulit, kirveli, suola ja pippuri sauvasekoittimella tai lasisekoittimella tasaiseksi ja lisääoliiviöljyä maun mukaan.

Ennen tarjoilua terriini irrotetaan muotista leikkuulaudalle ja leikataan hyvin ohuella ja terävällä veitsellä varovasti ja painamatta 3 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
Aseta viipale pystyasentoon lautaselle.
Laita coulis kastikeastiaan sen viereen.
Koristele rosmariinin oksalla.

 

6 HENKILÖLLE 

VaikeusasteVaikea 

Valmisteluaika40 minuuttia 

Kypsennysaika20 minuuttia 

LACANCHE-TYÖKALUT 

Monitoimikeitin

Uuni

AINESOSAT 

  • 3 punaista paprikaa
  • 2 munakoisoa
  • 3 kesäkurpitsaa
  • 4 suurta kypsää tomaattia
  • 10 cl oliiviöljyä
  • 1 nippu kirveliä
  • 1 rkl kuivattuja yrttejä
  • 1 oksa rosmariinia
  • 1 salottisipuli
  • sokeri, suola, pippuri

KEITTIÖVÄLINEET 

  • Erilaisia veitsiä
  • 3 paistovuokaa
  • 2 x 1 kg:n säilykepurkkia, joita käytetään painoina.
  • 3 kulhoa
  • 6 yksittäistä kastikeastiaa
  • 1 sauvasekoitin
  • 1 terriinimuoto (keskikokoinen)
  • leivinpaperia