TukiUutisetYhteystiedot

Logon

Lohikarpaccio rapean ruohosipulin ja fyllo-hiutaleiden kanssa

 

  1. 1.lämmitä uuni 190 asteeseen.

  2. leikkaa ruohosipuli hyvin ohuiksi viipaleiksi

  3. sulata voi pienessä kattilassa

  4. vuoraa leivinpelti leivinpaperilla

  5. sivele paperi voilla ja aseta päälle fyllo-taikina-arkki

  6. leivitä leivinpelti. Sivele arkki voilla, ripottele päälle hienonnettua ruohosipulia ja aseta toinen fyllo-arkki

  7. sivele päällimmäinen arkki vielä voilla

  8. leikkaa arkit pitkiksi 5 cm leveiksi suikaleiksi

  9. Aseta pala leivinpaperia suikaleiden päälle ja aseta toinen leivinpelti ensimmäisen päälle

  10. Paista uunissa 15 minuuttia

  11. Kun se on valmis, ota uunista ja irrota päällimmäinen vuoka

  12. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

 

  1. kuori ja kuutioi salottisipulit.

  2. Laita salottisipulit ja loput viipaloidusta ruohosipulista kulhoon.

  3. lisää sitruunamehu ja oliiviöljy.

  4. mausta ja sekoita hyvin

 

  1. puhdista lohifilee, poista kaikki luut ja jänteet

  2. viipaloi lohi poikittain hyvin ohueksi ja aseta kukin viipale vierekkäin, hieman päällekkäin jokaiselle lautaselle niin, että koko keskusta peittyy.

  3. aseta lautaset jääkaappiin.

  4. mausta lohi juuri ennen tarjoilua suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

  5. Lorauta sitruuna-öljy-salottiseos lohen päälle tasaisesti jakaen.

  6. Ripottele päälle muutama kaprispala kapriksia.

  7. Riko fyllo-lehdet pieniksi hiutaleiksi ja aseta lohen päälle.

  8. koristele timjamin oksilla.

  9. tarjoile jäähdytettynä

6 HENKILÖLLE 

VaikeusasteVaikea 

Valmisteluaika40 minuuttia 

Kypsennysaika20 minuuttia 

LACANCHE-TYÖKALUT 

Uuni

AINESOSAT 

  • 1 x 500 g lohifileetä
  • 20 g kapriksia
  • 50 g voita
  • 2 salottisipulia
  • 1 sitruunan mehu
  • 4 fyllo-taikina-arkkia
  • 7 cl oliiviöljyä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 nippu timjamia
  • suolaa ja pippuria

KEITTIÖVÄLINEET 

  • Erilaisia veitsiä
  • 3 kulhoa
  • 1 sitruunapuristin
  • 1 kulho
  • Leivinpaperia
  • 2 leivinpaperia
  • 1 pieni kattila