-
1.lämmitä uuni 190 asteeseen.
-
leikkaa ruohosipuli hyvin ohuiksi viipaleiksi
-
sulata voi pienessä kattilassa
-
vuoraa leivinpelti leivinpaperilla
-
sivele paperi voilla ja aseta päälle fyllo-taikina-arkki
-
leivitä leivinpelti. Sivele arkki voilla, ripottele päälle hienonnettua ruohosipulia ja aseta toinen fyllo-arkki
-
sivele päällimmäinen arkki vielä voilla
-
leikkaa arkit pitkiksi 5 cm leveiksi suikaleiksi
-
Aseta pala leivinpaperia suikaleiden päälle ja aseta toinen leivinpelti ensimmäisen päälle
-
Paista uunissa 15 minuuttia
-
Kun se on valmis, ota uunista ja irrota päällimmäinen vuoka
-
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
-
kuori ja kuutioi salottisipulit.
-
Laita salottisipulit ja loput viipaloidusta ruohosipulista kulhoon.
-
lisää sitruunamehu ja oliiviöljy.
-
mausta ja sekoita hyvin
-
puhdista lohifilee, poista kaikki luut ja jänteet
-
viipaloi lohi poikittain hyvin ohueksi ja aseta kukin viipale vierekkäin, hieman päällekkäin jokaiselle lautaselle niin, että koko keskusta peittyy.
-
aseta lautaset jääkaappiin.
-
mausta lohi juuri ennen tarjoilua suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.
-
Lorauta sitruuna-öljy-salottiseos lohen päälle tasaisesti jakaen.
-
Ripottele päälle muutama kaprispala kapriksia.
-
Riko fyllo-lehdet pieniksi hiutaleiksi ja aseta lohen päälle.
-
koristele timjamin oksilla.
-
tarjoile jäähdytettynä
6 HENKILÖLLE
VaikeusasteVaikea
Valmisteluaika40 minuuttia
Kypsennysaika20 minuuttia
LACANCHE-TYÖKALUT
Uuni
AINESOSAT
- 1 x 500 g lohifileetä
- 20 g kapriksia
- 50 g voita
- 2 salottisipulia
- 1 sitruunan mehu
- 4 fyllo-taikina-arkkia
- 7 cl oliiviöljyä
- 1 nippu ruohosipulia
- 1 nippu timjamia
- suolaa ja pippuria
KEITTIÖVÄLINEET
- Erilaisia veitsiä
- 3 kulhoa
- 1 sitruunapuristin
- 1 kulho
- Leivinpaperia
- 2 leivinpaperia
- 1 pieni kattila