Valmistele kulho, jossa on kuumaa vettä
Leikkaa filee pituussuunnassa kahtia niin, että muodostuu kaksi noin 6 cm:n pituista tukkia.
Aseta tukit leivinpaperin päälle.
Sivele kumpikin tukki osterikastikkeella ja ripottele suolaa, pippureita ja fenkolia joka puolelle.
Kasta riisikakut nopeasti (5 sekuntia) kuumaan veteen, jotta ne pehmenevät.
Kääri kukin maustettu tukki yhteen tai useampaan riisilevyyn tiiviisti kiinni.
Kierrä jokainen riisinrunko voipaperin sisään.
Laita käärityt tukit gastroastiaan ja jääkaappiin noin tunniksi, mutta enintään 2 tunniksi.
Lämmitä uuni lämpötilaan 3-4 (80/90°).
Laita lohiastia suoraan kaappiin 30-40 minuutiksi.
Tarkista, että lohi on kypsennetty 30 minuutin kuluttua avaamalla hieman paperia ja painamalla kevyesti tukkia. Lohen värin pitäisi olla lähellä raa'an lohen väriä, ja terälehtien pitäisi irrota hieman ilman, että ne ovat kuivia ja kovia. Fileen keskikohdan pitäisi olla lähes raaka.
Jatka kypsentämistä tarvittaessa.
Ota astia pois kaapista. Avaa ja poista talouspaperi.
Viipaloi lohi varovasti. Tarjoa lämpimänä riisinlehtien kanssa tai ilman niitä ja tarjoa salaatinkastikkeen, sitruunan ja mintun kera.
4 HENKILÖLLE
Vaikeusaste
Valmisteluaika2 min + 1 tunti marinadia
Kypsennysaika30/40 min
LACANCHE-TYÖKALUT
Lämmitetty kaappi
AINESOSAT
- 500 gr lohen filee, paksu
- 20gr ruskeaa sokeria
- 20gr osterikastiketta
- 6 riisikakkua (lehdet nemiä varten)
- 10g fleur de sel
- 5gr vaaleanpunaista pippuria
- 5gr fenkolinsiemeniä
KEITTIÖVÄLINEET
- Rasvapaperi
- 1 3/3” gastroastia