Kastike:
- Huuhtele ja kuivaa kukkakaali.
- Laita ne ruostumattomasta teräksestä valmistettuun kattilaan kerman, suolan ja vastajauhetun pippurin kanssa.
- Peitä ja keitä varovasti 35 minuuttia hyvin usein sekoittaen.
- Soseuta sitten hyvin hienoksi tehosekoittimessa ja lisää vähitellen voi.
- Lisää muutama tippa sitruunamehua.
- Siivilöi hienon siivilän läpi lastan avulla, jotta kaikki kukkakaalin hedelmäliha irtoaa.
- Pidä lämpimänä.
Mousselinea varten :
- Kuumenna polykokkari höyrytoiminnolla 95 asteeseen.
- Valmista kaikki mousseliinin ainekset Varoitus! Kaikkien ainesten on oltava hyvin kylmiä.
- Huuhtele ja kuivaa kampasimpukat.
- Puhdista kampasimpukat (poista jänteet ja mahdolliset mustat osat) ja kuori korallit, jotta mahdolliset jänteiset jäämät saadaan poistettua.
- Laita kampasimpukat ja korallit tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi soseeksi.
- Lisää suola ja pippuri, sahrami, kokonainen kananmuna ja munanvalkuainen.
- Pulssita uudelleen, jotta saat hyvin tasaisen koostumuksen, mutta varo kuumentamasta seosta.
- Lisää hyvin kylmä kerma edelleen sykkimällä, kunnes saat hyvin homogeenisen koostumuksen.
- Siirrä saatu musliini hienon siivilän läpi ja poista lastalla kaikki ei-toivotut osat.
- Muotoile musliini puolikkaan pallon muotoihin, varmista, ettei ilmakuplia jää kiinni, ja tasoita täytön jälkeen yläosat.
- Muotti peitetään rasvapaperilla, joka liimataan musliinin päälle.
- Aseta muotti rei'itettyyn astiaan ja aseta rei'itetty astia monitoimikeittimeen.
- Kypsennä mousseliineja monitoimikeittimessä noin 12-15 minuuttia (muotin koosta riippuen) ja tarkista kypsyys 5 minuutin välein veitsen kärjellä. Veitsen pitäisi tulla ulos puhtaana, ilman jälkiä.
- Kun mousseliini on kypsää, irrota se varovasti tarjoilulautaselle.
- Ympäröi mousselinet kukkakaalikermalla tai päällystä ne sillä ja aseta päälle teelusikallinen taimenen mätiä tai aseta mätiä yksi kerrallaan kukkakaalikermalle ja koristele lopuksi tillillä ja kevätsipulin kukinnoilla.
6 HENKILÖLLE
VaikeusasteKeskivaikea
Valmisteluaika20 minuuttia
Kypsennysaika12/15 min
LACANCHE-TYÖKALUT
Kaasupolttimet tai induktio induktio/säteily
Poly-cooker + rei'itetty gastro-astia
AINESOSAT
Mousseline kampasimpukoita :
- 300 g kampasimpukoita korallin kanssa
- 10 g suolaa
- 5 g hienoa valkopippuria
- 1 kokonainen kananmuna
- 1 kananmunan valkuainen
- 350 g kermaa (35 %)
- Pieni ripaus hyvälaatuista sahramijauhetta.
Kastike:
- 1 pieni kukkakaali
- 35 cl täyskermaa
- 1/2 luomusitruunaa
- 30 g voita
- suolaa, vastajauhettua valkopippuria
Koristeluun
- 100 g taimenmunaa
- Muutama oksa tilliä
- Muutama oksa kevätsipulia tai ruohosipulia tai muutama pieni kukkakaalin kukkanen.
KEITTIÖVÄLINEET
- 1 prosessori
- 1 sauvasekoitin
- 3 kulhoa
- 1 silikonilasta
- 1 ruostumattomasta teräksestä valmistettu kattila
- 1 hieno siivilä
- 1 silikonimuotti (6 X puolikasta palloa) (tai muita yksilöllisiä muotoja).