Pese ja kuivaa kesäkurpitsat - kaavi siemenet pois teelusikalla. Poista sellerinvarret - kuori porkkanat.
- Leikkaa vihannekset tikuiksi ja laita höyrystimeen.
- Kypsennä niitä erikseen, kunnes ne ovat pehmeitä mutta riittävän kiinteitä.
- Kauli kielikampelafileet työtasolle ja täytä ne kasviksilla. Sulje puisilla vartailla. Aseta loput kasvistikut sivuun. Asettele rullat uunivuokaan. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- Hienonna kuoritut salottisipulit.
- Kaada ne kattilaan portviinin kanssa ja vähennä, kunnes ne ovat lähes kuivia.
- Lisää etikka ja sokeri.
- Laita rullat uunivuokaan 10 minuutiksi (180°).
- Kallista astiaa, kun otat sen uunista, jotta paistomehut jäävät talteen. Aseta sivuun.
- Lopeta paistaminen ja pidä ruladit lämpiminä lautasella alumiinifolion alla (uuni pois päältä).
- Lisää kypsennysmehut etikkakastikkeen pohjalle ja vähennä hyvän lasin vahvuiseksi.
- Nosta liedeltä ja lisää vähitellen 100 g voita pieninä paloina sekoittaen kastikkeen sitomiseksi. Säädä mausteet suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna loput kasvikset nopeasti uudelleen 20 g voissa.
- Tarjoile kuumalla tarjoiluvadilla. Asettele rullat vihannesten ympärille, peitä kastikkeella ja tarjoile heti.
6 HENKILÖLLE
VaikeusasteHelppo
Valmisteluaika40 minuuttia
Kypsennysaika10 minuuttia
LACANCHE-TYÖKALUT
Elävä tuli
Uuni
AINESOSAT
- 12 kielikampelafileetä
- 6 pientä kesäkurpitsaa
- 6 porkkanaa
- 6 sellerin kylkiluuta
- 3 harmaata salottisipulia
- 2 rkl viinietikkaa
- 2 siideriä
- 10 cl punaista portviiniä
- 2 tl kalaliemi laimennettuna
- 1 lasillinen valkoviiniä
- 1 sokerikuutio
- 100 g + 20 g voita
- suolaa ja pippuria
KEITTIÖVÄLINEET
- 1 höyrystin
- 1 posliininen paistovuoka
- 1 terävä veitsi
- 1 iso veitsi tai pilkkomiskone
- 1 leikkuulauta
- 1 kuparipannu (tai paksupohjainen kattila)
- 1 puinen lusikka
- 1 pieni kauha
- puiset vartaat