TukiUutisetYhteystiedot

Logon

Kielikampelaruladit kasvisten kera

Pese ja kuivaa kesäkurpitsat - kaavi siemenet pois teelusikalla.
Poista sellerinvarret - kuori porkkanat.

  1. Leikkaa vihannekset tikuiksi ja laita höyrystimeen.
  2. Kypsennä niitä erikseen, kunnes ne ovat pehmeitä mutta riittävän kiinteitä.
  3. Kauli kielikampelafileet työtasolle ja täytä ne kasviksilla.
Sulje puisilla vartailla. Aseta loput kasvistikut sivuun.
Asettele rullat uunivuokaan. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  4. Hienonna kuoritut salottisipulit.
  5. Kaada ne kattilaan portviinin kanssa ja vähennä, kunnes ne ovat lähes kuivia.
  6. Lisää etikka ja sokeri.
  7. Laita rullat uunivuokaan 10 minuutiksi (180°).
  8. Kallista astiaa, kun otat sen uunista, jotta paistomehut jäävät talteen.
Aseta sivuun.
  9. Lopeta paistaminen ja pidä ruladit lämpiminä lautasella alumiinifolion alla (uuni pois päältä).
  10. Lisää kypsennysmehut etikkakastikkeen pohjalle ja vähennä hyvän lasin vahvuiseksi.
  11. Nosta liedeltä ja lisää vähitellen 100 g voita pieninä paloina sekoittaen kastikkeen sitomiseksi. Säädä mausteet suolalla ja pippurilla.
  12. Kuumenna loput kasvikset nopeasti uudelleen 20 g voissa.
  13. Tarjoile kuumalla tarjoiluvadilla. Asettele rullat vihannesten ympärille, peitä kastikkeella ja tarjoile heti.

6 HENKILÖLLE 

VaikeusasteHelppo 

Valmisteluaika40 minuuttia 

Kypsennysaika10 minuuttia 

LACANCHE-TYÖKALUT 

Elävä tuli

Uuni

AINESOSAT 

  • 12 kielikampelafileetä
  • 6 pientä kesäkurpitsaa
  • 6 porkkanaa
  • 6 sellerin kylkiluuta
  • 3 harmaata salottisipulia
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 siideriä
  • 10 cl punaista portviiniä
  • 2 tl kalaliemi laimennettuna
  • 1 lasillinen valkoviiniä
  • 1 sokerikuutio
  • 100 g + 20 g voita
  • suolaa ja pippuria

KEITTIÖVÄLINEET 

  • 1 höyrystin
  • 1 posliininen paistovuoka
  • 1 terävä veitsi
  • 1 iso veitsi tai pilkkomiskone
  • 1 leikkuulauta
  • 1 kuparipannu (tai paksupohjainen kattila)
  • 1 puinen lusikka
  • 1 pieni kauha
  • puiset vartaat