Pyydä kalakauppiaasi avaamaan ja puhdistamaan kampasimpukat.
- Huuhtele ja kuivaa kampasimpukat varovasti.
- Leikkaa ne pituussuunnassa kahtia.
- Laita lämpö päälle.
- Sulata voi.
- Paista saksanpähkinät sulassa voissa kovalla lämmöllä (1-2 minuuttia kummaltakin puolelta).
- Ripottele päälle liemi.
- Kuullota valkoviinillä.
- Vähennä lämpöä minimiin.
- Lisää katkaravut.
- Lisää tilli ja kerma.
- Lisää hieman suolaa ja pippuria.
- Esittelyn vuoksi voit lisätä 1 tai 2 kukkaa ennen tarjoilua.
4 HENKILÖLLE
VaikeusasteKeskivaikea
Valmisteluaika10 minuuttia
Kypsennysaika5 minuuttia
LACANCHE-TYÖKALUT
Elävä tuli
AINESOSAT
- 12 kampasimpukkaa
- 100 g kuorittuja katkarapuja
- 40 g voita
- ½ lasillista valkoviiniä
- 3 teelusikallista äyriäislientä
- 1 nippu tillinlehtiä
- 3 lusikallista crème fraîchea.
- Leivonnaishiutaleita (valinnainen)
KEITTIÖVÄLINEET
- 1 suuri paistinpannu
- 1 file de soles -leikkuuveitsi
- 1 lasiastia
- 1 pieni karahvi
- 1 pieni posliiniastia
- 1 teepyyhe