TukiUutisetYhteystiedot

Logon

Tillillä maustetut kampasimpukat

Pyydä kalakauppiaasi avaamaan ja puhdistamaan kampasimpukat.

  1. Huuhtele ja kuivaa kampasimpukat varovasti.
  2. Leikkaa ne pituussuunnassa kahtia.
  3. Laita lämpö päälle.
  4. Sulata voi.
  5. Paista saksanpähkinät sulassa voissa kovalla lämmöllä (1-2 minuuttia kummaltakin puolelta).
  6. Ripottele päälle liemi.
  7. Kuullota valkoviinillä.
  8. Vähennä lämpöä minimiin.
  9. Lisää katkaravut.
  10. Lisää tilli ja kerma.
  11. Lisää hieman suolaa ja pippuria.
  12. Esittelyn vuoksi voit lisätä 1 tai 2 kukkaa ennen tarjoilua.

4 HENKILÖLLE 

VaikeusasteKeskivaikea 

Valmisteluaika10 minuuttia 

Kypsennysaika5 minuuttia 

LACANCHE-TYÖKALUT 

Elävä tuli

AINESOSAT 

  • 12 kampasimpukkaa
  • 100 g kuorittuja katkarapuja
  • 40 g voita
  • ½ lasillista valkoviiniä
  • 3 teelusikallista äyriäislientä
  • 1 nippu tillinlehtiä
  • 3 lusikallista crème fraîchea.
  • Leivonnaishiutaleita (valinnainen)

KEITTIÖVÄLINEET 

  • 1 suuri paistinpannu
  • 1 file de soles -leikkuuveitsi
  • 1 lasiastia
  • 1 pieni karahvi
  • 1 pieni posliiniastia
  • 1 teepyyhe