TukiUutisetYhteystiedot

Logon

Coq au vin

  1. Tämä ruokalaji edellyttää marinadin valmistamista (marinointiaika: 12 tuntia).
  2. Marinoi siipikarjan palat viinissä, valkosipulissa ja yrteissä sekoituskulhossa.
  3. Ruskista sianlihapihvit kattilassa, poista ne ja laita sivuun.
  4. Poista siipikarjan palat marinadista, lorauta varovasti.
  5. Ruskista ne kattilassa pienessä määrässä öljyä.
  6. Kaada marinadi siivilän läpi siivilöitynä siipikarjanpalojen päälle. Lisää sianlihapihvit. Tarkista maustaminen, peitä ja hauduta 1½-2 tuntia kaasukeittotasolla.
  7. Ota siipikarjan palat pois ja aseta ne tarjoiluvadille. Pidä ne kuumina uunissa (70 °C).
  8. Valmista kastike: sekoita jauhoihin 40 g voita.
  9. Sekoita jauho-voiseos vatkaimella marinadin joukkoon ja vähennä se sitten keittolevyllä.
  10. Paista sienet kevyesti pannulla voissa reippaalla tulella.
  11. Asettele sienet siipikarjanpalojen päälle. Peitä kastikkeella. Tarjoile.

6 HENKILÖLLE 

VaikeusasteKeskivaikea 

Valmisteluaika12 tuntia - 30 minuuttia 

Kypsennysaika1h30-2 tuntia 

LACANCHE-TYÖKALUT 

Elävä tuli

Kuumalevy

AINESOSAT 

  • 1 kukko, 2,5 kg paloina
  • 1 tai 2 pulloa burgundinpunaista viiniä.
  • 1 iso viipale puoliksi suolattua pekonia, kuutioina.
  • 10 pientä sipulia
  • 1 ruokalusikallinen jauhoja
  • 100 g voita (40 g sieniä varten, 60 g kastiketta varten).
  • 500 g herkkusieniä
  • 1 kukkakimppu (timjami, laakerinlehti, persilja).
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suola, pippuri, öljy

KEITTIÖVÄLINEET 

  • 1 paistinpannu
  • 1 valurautainen kattila
  • 1 suuri lasikulho
  • 1 kouru
  • 1 skimmeri
  • 1 vispilä
  • 1 lihapihvi
  • 1 pieni lasiastia
  • 1 keskikokoinen kauha
  • 1 tarjoiluastia