- Tämä ruokalaji edellyttää marinadin valmistamista (marinointiaika: 12 tuntia).
- Marinoi siipikarjan palat viinissä, valkosipulissa ja yrteissä sekoituskulhossa.
- Ruskista sianlihapihvit kattilassa, poista ne ja laita sivuun.
- Poista siipikarjan palat marinadista, lorauta varovasti.
- Ruskista ne kattilassa pienessä määrässä öljyä.
- Kaada marinadi siivilän läpi siivilöitynä siipikarjanpalojen päälle. Lisää sianlihapihvit. Tarkista maustaminen, peitä ja hauduta 1½-2 tuntia kaasukeittotasolla.
- Ota siipikarjan palat pois ja aseta ne tarjoiluvadille. Pidä ne kuumina uunissa (70 °C).
- Valmista kastike: sekoita jauhoihin 40 g voita.
- Sekoita jauho-voiseos vatkaimella marinadin joukkoon ja vähennä se sitten keittolevyllä.
- Paista sienet kevyesti pannulla voissa reippaalla tulella.
- Asettele sienet siipikarjanpalojen päälle. Peitä kastikkeella. Tarjoile.
6 HENKILÖLLE
VaikeusasteKeskivaikea
Valmisteluaika12 tuntia - 30 minuuttia
Kypsennysaika1h30-2 tuntia
LACANCHE-TYÖKALUT
Elävä tuli
Kuumalevy
AINESOSAT
- 1 kukko, 2,5 kg paloina
- 1 tai 2 pulloa burgundinpunaista viiniä.
- 1 iso viipale puoliksi suolattua pekonia, kuutioina.
- 10 pientä sipulia
- 1 ruokalusikallinen jauhoja
- 100 g voita (40 g sieniä varten, 60 g kastiketta varten).
- 500 g herkkusieniä
- 1 kukkakimppu (timjami, laakerinlehti, persilja).
- 2 valkosipulinkynttä
- suola, pippuri, öljy
KEITTIÖVÄLINEET
- 1 paistinpannu
- 1 valurautainen kattila
- 1 suuri lasikulho
- 1 kouru
- 1 skimmeri
- 1 vispilä
- 1 lihapihvi
- 1 pieni lasiastia
- 1 keskikokoinen kauha
- 1 tarjoiluastia