Kun merikampela on perattu ja suomustettu, aseta se hyvin öljytylle tippapannulle.
Kiehauta ja kuori tomaatit. Poista siemenet.
- Hämmennä valkoviiniä ensin kovalla lämmöllä ja sitten miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
- Laita sivuun.
- Pese ja kuivaa sitruunat.
- Leikkaa ne tavallisiksi viipaleiksi.
- Hienonna tomaattimassa terävällä veitsellä karkeasti.
- Paista salottisipulit ja sipulit paksupohjaisella paistinpannulla 2 ruokalusikallisessa öljyä kovalla lämmöllä.
- Lisää tomaattimassa, kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet, sokeri, suola ja pippuri.
- Anna kypsyä peittämättä 10-15 minuuttia.
- Pujota timjami ja sitruunaviipale kumpaankin merikrottiin ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna uuni 210 asteeseen.
- Kaada päälle tomaattifondue, kalaliemi ja valkoviini ennen uuniin laittamista.
- Lisää oliivit ja laita uuniin.
- Kypsennä 15 minuutin kuluttua, käännä merikrotit varovasti ympäri (kokonaiskesto: 30 min).
4 HENKILÖLLE
Vaikeusaste
Valmisteluaika
Kypsennysaika
LACANCHE-TYÖKALUT
AINESOSAT
- 4 portioned sea bream
- 15 cl fish stock
- 30 cl dry white wine
- 1 kg tomatoes
- 1 onion
- 1 handful black olives
- 2 shallots
- 2 cloves garlic
- 4 sprigs fresh thyme
- 2 untreated lemons
- 6 tablespoons olive oil
- 1 teaspoon caster sugar
- salt and pepper
KEITTIÖVÄLINEET
- 1 drip pan
- 1 frying pan
- 1 wooden spoon
- 1 carving knife (tomatoes and lemon)
- 2 cutting boards
- 1 glass ramekin
- 1 spoon