TukiUutisetYhteystiedot

Logon

Merikampelaa niçoise-tyyliin

Kun merikampela on perattu ja suomustettu, aseta se hyvin öljytylle tippapannulle.
Kiehauta ja kuori tomaatit. Poista siemenet.

  1. Hämmennä valkoviiniä ensin kovalla lämmöllä ja sitten miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
  2. Laita sivuun.
  3. Pese ja kuivaa sitruunat.
  4. Leikkaa ne tavallisiksi viipaleiksi.
  5. Hienonna tomaattimassa terävällä veitsellä karkeasti.
  6. Paista salottisipulit ja sipulit paksupohjaisella paistinpannulla 2 ruokalusikallisessa öljyä kovalla lämmöllä.
  7. Lisää tomaattimassa, kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet, sokeri, suola ja pippuri.
  8. Anna kypsyä peittämättä 10-15 minuuttia.
  9. Pujota timjami ja sitruunaviipale kumpaankin merikrottiin ja mausta suolalla ja pippurilla.
  10. Kuumenna uuni 210 asteeseen.
  11. Kaada päälle tomaattifondue, kalaliemi ja valkoviini ennen uuniin laittamista.
  12. Lisää oliivit ja laita uuniin.
  13. Kypsennä 15 minuutin kuluttua, käännä merikrotit varovasti ympäri (kokonaiskesto: 30 min).

4 HENKILÖLLE 

Vaikeusaste 

Valmisteluaika 

Kypsennysaika 

LACANCHE-TYÖKALUT 

AINESOSAT 

  • 4 portioned sea bream
  • 15 cl fish stock
  • 30 cl dry white wine
  • 1 kg tomatoes
  • 1 onion
  • 1 handful black olives
  • 2 shallots
  • 2 cloves garlic
  • 4 sprigs fresh thyme
  • 2 untreated lemons
  • 6 tablespoons olive oil
  • 1 teaspoon caster sugar
  • salt and pepper

KEITTIÖVÄLINEET 

  • 1 drip pan
  • 1 frying pan
  • 1 wooden spoon
  • 1 carving knife (tomatoes and lemon)
  • 2 cutting boards
  • 1 glass ramekin
  • 1 spoon