TukiUutisetYhteystiedot

Logon

Grillattuja naudanlihan suikaleita paprikan ja fenkolisalaatin kanssa

  1. Sekoita puristettu valkosipuli, fenkolinsiemenet, viini ja oliiviöljy ja marinoi lihaa vähintään kaksi tuntia tai yön yli.
  2. Käännä lihaa useita kertoja marinointiaikana.
  3. Leikkaa paprikat ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi.
  4. Kasta suikaleet kiehuvaan veteen 15 sekunniksi ja jäähdytä ne heti jäävedessä ja valuta hyvin.
  5. Kuumenna paistinpannua tai grilliä vähintään 10 minuuttia.
  6. Ota liha pois marinadista ja taputtele se kuivaksi paperipyyhkeellä.
  7. Kypsennä liha paistinpannulla (tai grillissä) haluamaasi kypsyyteen.
  8. Säilytä liha matalassa astiassa ja anna lihan jäähtyä ennen suikaleiden leikkaamista.
  9. Vähennä sillä välin marinadi kattilassa noin 1/5:een tilavuudestaan.
  10. Valmista salaattikastike ja lisää vähennetty marinadi kastikkeeseen.
  11. Sekoita salaattivihannekset ja osa kastikkeesta keskenään ja aseta lautaselle.
  12. Sekoita paprikat ja fenkoli lopun kastikkeen kanssa ja aseta salaatin päälle kaprikset.
  13. Viipaloi liha ja aseta se salaatin ympärille.
  14. Tarjoile kylmänä.

4 HENKILÖLLE 

VaikeusasteHelppo 

Valmisteluaika20 minuuttia 

Kypsennysaika10 minuuttia 

LACANCHE-TYÖKALUT 

Kaasupolttimet tai induktio induktio/säteily

Plancha tai grilli

AINESOSAT 

Marinadi:

  • 1 kg New York Strip Steak tai Rump Steak.
  • 6 puristettua tuoreen valkosipulin kynttä
  • 100cl. Oliiviöljyä
  • 250cl. Valkoviiniä
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä

Salaatti:

  • 4 paprikaa (punainen, vihreä, oranssi, keltainen jne.).
  • 1 suuri fenkolinjuuri
  • Salaattisalaatin vihreät kasvikset
  • Salaattikastike:
  • Dijon-sinappi: 1 rkl Dijon-sinappia
  • 2 rkl Xeres-etikkaa
  • 6 TBS oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria
  • 2TBS kapriksia

KEITTIÖVÄLINEET 

  • 2 kulhoa
  • 1 gastrotarjotin
  • 1 kattila
  • 1 matala astia
  • 1 kattila
  • 1 siivilä
  • 1 salaattikulho