- Sekoita puristettu valkosipuli, fenkolinsiemenet, viini ja oliiviöljy ja marinoi lihaa vähintään kaksi tuntia tai yön yli.
- Käännä lihaa useita kertoja marinointiaikana.
- Leikkaa paprikat ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi.
- Kasta suikaleet kiehuvaan veteen 15 sekunniksi ja jäähdytä ne heti jäävedessä ja valuta hyvin.
- Kuumenna paistinpannua tai grilliä vähintään 10 minuuttia.
- Ota liha pois marinadista ja taputtele se kuivaksi paperipyyhkeellä.
- Kypsennä liha paistinpannulla (tai grillissä) haluamaasi kypsyyteen.
- Säilytä liha matalassa astiassa ja anna lihan jäähtyä ennen suikaleiden leikkaamista.
- Vähennä sillä välin marinadi kattilassa noin 1/5:een tilavuudestaan.
- Valmista salaattikastike ja lisää vähennetty marinadi kastikkeeseen.
- Sekoita salaattivihannekset ja osa kastikkeesta keskenään ja aseta lautaselle.
- Sekoita paprikat ja fenkoli lopun kastikkeen kanssa ja aseta salaatin päälle kaprikset.
- Viipaloi liha ja aseta se salaatin ympärille.
- Tarjoile kylmänä.
4 HENKILÖLLE
VaikeusasteHelppo
Valmisteluaika20 minuuttia
Kypsennysaika10 minuuttia
LACANCHE-TYÖKALUT
Kaasupolttimet tai induktio induktio/säteily
Plancha tai grilli
AINESOSAT
Marinadi:
- 1 kg New York Strip Steak tai Rump Steak.
- 6 puristettua tuoreen valkosipulin kynttä
- 100cl. Oliiviöljyä
- 250cl. Valkoviiniä
- 1 rkl fenkolinsiemeniä
Salaatti:
- 4 paprikaa (punainen, vihreä, oranssi, keltainen jne.).
- 1 suuri fenkolinjuuri
- Salaattisalaatin vihreät kasvikset
- Salaattikastike:
- Dijon-sinappi: 1 rkl Dijon-sinappia
- 2 rkl Xeres-etikkaa
- 6 TBS oliiviöljyä
- Suolaa ja pippuria
- 2TBS kapriksia
KEITTIÖVÄLINEET
- 2 kulhoa
- 1 gastrotarjotin
- 1 kattila
- 1 matala astia
- 1 kattila
- 1 siivilä
- 1 salaattikulho