TukiUutisetYhteystiedot

Logon

Vapaasti kasvatettua kanaa Pinot Noir -kastikkeessa

  1. Leikkaa pekoni
  2. Pölytä kanapalat jauhoilla.
  3. Kaada öljy kattilaan, kuumenna ja laita kananpalaset pannulle ruskistumaan kaikilta puolilta, poista sitten pois ja laita sivuun.
  4. Kuullota pekonia sienien ja sipulien kanssa noin 2 minuuttia, kunnes sipulit ovat läpikuultavia ja alkavat ruskistua.
  5. Laita kanapalat takaisin pannulle. Lisää viini ja kiehauta kevyesti.
  6. Kypsennä peitettynä haudutettuna noin 1 tunti kanan koosta riippuen. Testaa sen kypsyys 45 minuutin kuluttua. Tarkista jalkojen nivelet verijälkien varalta. Jos verta on vielä jäljellä, kypsennä kanaa vielä 5 minuuttia miedolla tulella.
  7. Kun kana on kypsää, poista palat pannulta. Varaa ne lautaselle.
  8. Hauduta kypsennysnestettä, kunnes se on puolittunut tilavuudestaan.
  9. Laita sillä välin kuoritut helmisipulit matalaan kattilaan ja peitä ne vedellä. Lisää pähkinän kokoinen pala voita, teelusikallinen sokeria ja ripaus suolaa. Hauduta sipulia, kunnes kaikki vesi on poistunut. Sokerista ja voista muodostuu kuorrutus. Pyörittele sipuleita pannulla, jotta ne peittyvät tähän kuorrutteeseen. Säilytä kuorrutetut sipulit sivussa.
  10. Sakeuta vähennetty keitinliemi pieneen määrään veteen tai portviiniin liuotetulla maissitärkkelyksellä.
  11. Mausta maun mukaan.
  12. Palauta kana ja sipulit takaisin kastikkeeseen ja anna kiehua.
  13. Aseta kana tarjoiluvadille ja koristele persiljalla.

4 HENKILÖLLE 

VaikeusasteVaikea 

Valmisteluaika20 minuuttia 

Kypsennysaika50 minuuttia 

LACANCHE-TYÖKALUT 

Kaasupolttimet tai induktio induktio/säteily

AINESOSAT 

  • 1 Vapaana kasvatettu kana, leikattu 6 osaan.
  • 2 rkl maapähkinäöljyä
  • 40 gr voita
  • 300gr. Tuore helmisipuli
  • 150gr. Paksu viipaloitu savupekoni leikattuna noin 1 cm:n paksuisiksi paloiksi.
  • 500gr. Tuoreet sienet neljänneksiksi leikattuina
  • 2 hienonnettua sipulia
  • 1 pullo Burgundinpunaviiniä (tai muuta hyvää punaviiniä).
  • Suolaa ja pippuria
  • 1 nippu hienonnettua persiljaa

KEITTIÖVÄLINEET 

  • 4 kulhoa
  • 1 suuri matala kattila kannella
  • 1 kastikeastia