- Marinoi kananrintoja sitruunassa ja sokerissa 1-3 tuntia.
- Halkaise, pese ja viipaloi purjon valkuainen hyvin ohueksi.
- Kuumenna voi 4-neliöisessä kattilassa, lisää viipaloidut purjosipulit ja pienennä liekkiä.
- Hauduta purjoa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, jotta ne eivät ruskistu.
- Kun purjo on pehmeää, lisää maito ja vähennä se puoleen miedolla lämmöllä.
- Kaada seos tehosekoittimeen, soseuta sitä 1 minuutti ja lisää kerma.
- Laita sose takaisin kattilaan ja pienennä miedolla lämmöllä, kunnes siitä tulee paksua sose.
- Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
- Pois liedeltä, lisää sinappi.
- Aseta sivuun.
- Kuumenna grilliä 10 minuuttia.
- Aseta uuni 220 asteeseen.
- Vedä kananrinta pois marinadista. Taputtele ne kuiviksi paperipyyhkeellä.
- Aseta marinoidut kananrinnat 45°:n kulmaan kuumalle grilliritilälle, esityspuoli edellä. Kastele toinen puoli marinadilla.
- Kun lihassa olevat naarmut ovat saaneet ruskean värin (+/-3 minuuttia), käännä kananrinta toiselle puolelle ja jatka samalla tavalla.
- Kun kana on merkitty molemmilta puolilta, aseta se uunipellille ja kypsennä loppuun 220-asteisessa uunissa 6 minuutin ajan.
- Kun kana kypsyy, kuumenna purjosose miedolla liekillä.
- Kun kana on kypsennetty, lusikoi purjosose lautasille ja asettele grillattu kana sen päälle.
4 HENKILÖLLE
VaikeusasteHelppo
Valmisteluaika 20 minuuttia
Kypsennysaika 20 minuuttia
LACANCHE-TYÖKALUT
Kaasupolttimet tai induktio induktio/säteily
Uuni
Grilli
AINESOSAT
- 6 kananrintaa
- 2 sitruunan mehu
- 1 rkl sokeria
- 6 valkoista osaa tuoretta purjoa
- 25 g voita
- 25c1 Runsas kerma
- 25c1 Täysmaito
- 2 rkl täysjyväistä Dijon-sinappia
- Suolaa ja pippuria
KEITTIÖVÄLINEET
- 1 kulho
- 1 kastikeastia
- 1 matala lautanen
- Paperipyyhe
- Uunipelti
- 1 ruokaprosessori
- Sivellin