TukiUutisetYhteystiedot

Logon

Kananrinta purjolla ja täysjyväviljan dijon-sinapilla

  1. Marinoi kananrintoja sitruunassa ja sokerissa 1-3 tuntia.
  2. Halkaise, pese ja viipaloi purjon valkuainen hyvin ohueksi.
  3. Kuumenna voi 4-neliöisessä kattilassa, lisää viipaloidut purjosipulit ja pienennä liekkiä.
  4. Hauduta purjoa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, jotta ne eivät ruskistu.
  5. Kun purjo on pehmeää, lisää maito ja vähennä se puoleen miedolla lämmöllä.
  6. Kaada seos tehosekoittimeen, soseuta sitä 1 minuutti ja lisää kerma.
  7. Laita sose takaisin kattilaan ja pienennä miedolla lämmöllä, kunnes siitä tulee paksua sose.
  8. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
  9. Pois liedeltä, lisää sinappi.
  10. Aseta sivuun.
  11. Kuumenna grilliä 10 minuuttia.
  12. Aseta uuni 220 asteeseen.
  13. Vedä kananrinta pois marinadista. Taputtele ne kuiviksi paperipyyhkeellä.
  14. Aseta marinoidut kananrinnat 45°:n kulmaan kuumalle grilliritilälle, esityspuoli edellä. Kastele toinen puoli marinadilla.
  15. Kun lihassa olevat naarmut ovat saaneet ruskean värin (+/-3 minuuttia), käännä kananrinta toiselle puolelle ja jatka samalla tavalla.
  16. Kun kana on merkitty molemmilta puolilta, aseta se uunipellille ja kypsennä loppuun 220-asteisessa uunissa 6 minuutin ajan.
  17. Kun kana kypsyy, kuumenna purjosose miedolla liekillä.
  18. Kun kana on kypsennetty, lusikoi purjosose lautasille ja asettele grillattu kana sen päälle.

4 HENKILÖLLE 

VaikeusasteHelppo 

Valmisteluaika 20 minuuttia 

Kypsennysaika 20 minuuttia 

LACANCHE-TYÖKALUT 

Kaasupolttimet tai induktio induktio/säteily

Uuni

Grilli

AINESOSAT 

  • 6 kananrintaa
  • 2 sitruunan mehu
  • 1 rkl sokeria
  • 6 valkoista osaa tuoretta purjoa
  • 25 g voita
  • 25c1 Runsas kerma
  • 25c1 Täysmaito
  • 2 rkl täysjyväistä Dijon-sinappia
  • Suolaa ja pippuria

KEITTIÖVÄLINEET 

  • 1 kulho
  • 1 kastikeastia
  • 1 matala lautanen
  • Paperipyyhe
  • Uunipelti
  • 1 ruokaprosessori
  • Sivellin