Vihannekset
Kuori ja pese perunat, porkkanat ja nauriit. Muotoile vihannekset kuorimaveitsellä pieniksi rugby-palloiksi, jotka ovat kaikki samankokoisia.
Pese kesäkurpitsat. Muotoile vihannekset kuorimaveitsellä pieniksi rugby-palloiksi, jotka ovat kaikki samankokoisia.
Pese ja leikkaa kukkakaali kukinnoiksi.
Pese ja poista vihreiden papujen varret.
Laita kaikki vihannekset erikseen syrjään.
Kalaa varten
Leikkaa filee 180 g:n paloiksi, jotka ovat vähintään 5 cm paksuja. Jos fileet ovat liian ohuita, pinoa kaksi palaa päällekkäin ja pidä ne kiinni hammastikulla.
Mausta fileet runsaasti.
Beurre blanc -juustoa varten
Laita kattilaan pala voita ja paista salottisipulia 2 minuuttia.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada joukkoon etikka ja valkoviini.
Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä nestettä niin, että jäljelle jää 1 ruokalusikallinen.
Vatkaa voita pieninä paloina joukkoon.
Kastikkeen pitäisi nousta ja muuttua kermaiseksi.
30 minuuttia ennen tarjoilua
Täytä monitoimikeitin ensimmäiseen merkkiin asti.
Käännä termostaatti 100 asteeseen. Odota, että poly-cooker saavuttaa lämpötilan (punaisen merkkivalon pitäisi sammua).
Mausta vihannekset.
Aseta perunat ja porkkanat gastro-alustalle.
Laita gastro-alusta polykokkiin 10 minuutiksi peitettynä.
Lisää 10 minuutin kuluttua pavut, nauriit ja kukkakaali perunoiden ja porkkanoiden kanssa levylle. Kypsennä vielä 6 minuuttia peitettynä.
Lisää kesäkurpitsat, rosmariinin oksat ja turskafileet 10 minuutin kuluttua levylle muiden vihannesten kanssa. Peitä ja kypsennä vielä 6 minuuttia.
Tarjoile kala ja vihannekset hienonnetulla ruohosipulilla tai kirvelillä ripoteltuna ja beurre blanc -kastikkeen kera.
8 HENKILÖLLE
VaikeusasteKeskivaikea
Valmisteluaika20 minuuttia
Kypsennysaika20 minuuttia
LACANCHE-TYÖKALUT
Kaasupolttimet tai induktio induktio/säteily
Poly-cooker
AINESOSAT
- 8 turskafileetä
- 16 uutta perunaa
- 300 g erittäin hienoja vihreitä papuja
- 300 g porkkanaa
- 300 g kukkakaalia
- 300 g kesäkurpitsaa
- 300 g nauriita
- 3 oksaa rosmariinia
- 1 sitruuna
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia tai ruohosipulia.
- suolaa ja pippuria
Valkoinen voi
- 5 salottisipulia, hienonnettu
- 1/3 l valkoviiniä
- 10 cl valkoviinietikkaa
- 20 cl kermaa
- 300 g voita
- suolaa ja pippuria
KEITTIÖVÄLINEET
- 6 kulhoa
- 1 kuorimaveitsi
- 1 kattila
- 1 kuorimaveitsi
- Hammastikku