TukiUutisetYhteystiedot

Logon

Turskanfilee rosmariinin ja höyrytettyjen vihannesten kera, beurre blancia

Vihannekset

Kuori ja pese perunat, porkkanat ja nauriit. Muotoile vihannekset kuorimaveitsellä pieniksi rugby-palloiksi, jotka ovat kaikki samankokoisia.
Pese kesäkurpitsat. Muotoile vihannekset kuorimaveitsellä pieniksi rugby-palloiksi, jotka ovat kaikki samankokoisia.
Pese ja leikkaa kukkakaali kukinnoiksi.
Pese ja poista vihreiden papujen varret.
Laita kaikki vihannekset erikseen syrjään.

Kalaa varten

Leikkaa filee 180 g:n paloiksi, jotka ovat vähintään 5 cm paksuja. Jos fileet ovat liian ohuita, pinoa kaksi palaa päällekkäin ja pidä ne kiinni hammastikulla.
Mausta fileet runsaasti.

Beurre blanc -juustoa varten

Laita kattilaan pala voita ja paista salottisipulia 2 minuuttia.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada joukkoon etikka ja valkoviini.
Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä nestettä niin, että jäljelle jää 1 ruokalusikallinen.
Vatkaa voita pieninä paloina joukkoon.
Kastikkeen pitäisi nousta ja muuttua kermaiseksi.
30 minuuttia ennen tarjoilua
Täytä monitoimikeitin ensimmäiseen merkkiin asti.
Käännä termostaatti 100 asteeseen. Odota, että poly-cooker saavuttaa lämpötilan (punaisen merkkivalon pitäisi sammua).

Mausta vihannekset.

Aseta perunat ja porkkanat gastro-alustalle.
Laita gastro-alusta polykokkiin 10 minuutiksi peitettynä.
Lisää 10 minuutin kuluttua pavut, nauriit ja kukkakaali perunoiden ja porkkanoiden kanssa levylle. Kypsennä vielä 6 minuuttia peitettynä.
Lisää kesäkurpitsat, rosmariinin oksat ja turskafileet 10 minuutin kuluttua levylle muiden vihannesten kanssa. Peitä ja kypsennä vielä 6 minuuttia.
Tarjoile kala ja vihannekset hienonnetulla ruohosipulilla tai kirvelillä ripoteltuna ja beurre blanc -kastikkeen kera.

8 HENKILÖLLE 

VaikeusasteKeskivaikea 

Valmisteluaika20 minuuttia 

Kypsennysaika20 minuuttia 

LACANCHE-TYÖKALUT 

Kaasupolttimet tai induktio induktio/säteily

Poly-cooker

AINESOSAT 

  • 8 turskafileetä
  • 16 uutta perunaa
  • 300 g erittäin hienoja vihreitä papuja
  • 300 g porkkanaa
  • 300 g kukkakaalia
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 300 g nauriita
  • 3 oksaa rosmariinia
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia tai ruohosipulia.
  • suolaa ja pippuria

Valkoinen voi

  • 5 salottisipulia, hienonnettu
  • 1/3 l valkoviiniä
  • 10 cl valkoviinietikkaa
  • 20 cl kermaa
  • 300 g voita
  • suolaa ja pippuria

KEITTIÖVÄLINEET 

  • 6 kulhoa
  • 1 kuorimaveitsi
  • 1 kattila
  • 1 kuorimaveitsi
  • Hammastikku