Hunajaa ja inkivääriä sisältäviä grillattuja naudanlihasuikaleita, korianterikurkkua ja chiliparsakaalin kukkasia.
Yhdistä hienonnettu valkosipuli, soijakastike, hunaja, hienonnettu inkivääri ja öljy.
Marinoi naudanlihaa vähintään kaksi tuntia.
Leikkaa parsakaalin varret ohuiksi suikaleiksi (käytä mandoliinia) terälehdiksi.
Aseta terälehdet siivilään kulhon päälle ja ripottele päälle sokeria ja suolaa.
Anna terälehtien marinoitua jääkaapissa ½ tuntia.
Laita marinoituneet terälehdet kulhoon.
Mausta chilillä ja öljyllä, tarvittaessa suolalla ja pippurilla ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään ½ tuntia.
Viipaloi kurkut mandoliinilla pituussuunnassa spagetiksi.
Viipaloi punasipuli hyvin ohueksi.
Hienonna korianteri.
Laita kaikki kulhoon, mausta suolalla, pippurilla, sokerilla, valkoviinietikalla, chilillä ja öljyllä sekä kourallisella jääkuutioita.
Anna marinoitua ½ tuntia jääkaapissa.
Valuta kurkut ja pidä vesi sivussa.
Kuumenna paistinpannu 210 asteeseen tai hiiligrilli maksimitasolle.
Poista liha marinadista ja poista ylimääräinen marinadi.
Kypsennä liha grillilevyllä tai grillissä haluttuun kypsyyteen.
Anna lihan levätä astiassa, kunnes se on huoneenlämpöistä.
Asettele parsakaalin terälehdet ja kurkut tarjoiluvadille.
Tarjoile kurkkujen jäävettä kulhossa jokaisen vieraan eteen.
Viipaloi liha hyvin ohueksi poikkileikkaukseksi ja aseta viipaleet kurkkujen ja parsakaalin päälle.
6 HENKILÖLLE
VaikeusasteHelppo
Valmisteluaika20 minuuttia
Kypsennysaika10 minuuttia
LACANCHE-TYÖKALUT
Kaasupolttimet tai induktio induktio/säteily
Plancha tai grilli
AINESOSAT
Marinadi
- 1kg Naudan kylkipihvi tai bavettepihvi
- 6 valkosipulinkynttä, hienonnettu
- 3 cl seesamiöljyä seesamiöljy
- 5cl oliiviöljyä
- 10 cl soijakastiketta
- 10 cl hunajaa
- 30 gr inkivääriä
Salaatit
- 3 kurkkua
- 1 kourallinen jääkuutioita
- 3 parsakaalin vartta
- 1 punasipuli
- 2 murskattua linnunpaprikaa.
- 5 cl oliiviöljyä
- 1 nippu korianteria
- Sokeri
- Suola
- Jauhettu pippuri
KEITTIÖVÄLINEET
- 2 kulhoa
- 1 gastrotarjotin
- 1 kattila
- 1 tarjoiluastia
- 1 kattila
- 1 siivilä
- 1 salaattikulho