TukiUutisetYhteystiedot

Logon

Historia

 

Lacanche – perinteiden ja käsityötaidon synnyinsija

Lacanchen kylän historia on syvästi sidoksissa metallurgiseen käsityöhön, jonka juuret ulottuvat varhaiskeskiajalle. Jo tuolloin alueelle perustettiin valimo ja takomo, jotka hyödynsivät runsaita paikallisia luonnonvaroja: rautamalmia ja vettä.

Vuonna 1763 Jean-Baptiste de Richard de Curtil rakennutti alueelle ns. matalan uunin, joka symboloi teollisen tuotannon alkua.

Ranskan vallankumouksen jälkeen Jacques-Etienne Caumartin jatkoi toimintaa ja teki merkittäviä panostuksia takomoihin ja valuraudan laadun kehittämiseen. Teknologian kehittyessä myös valimon kapasiteetti kasvoi 1800-luvun aikana Ferdinand Costen johdolla, ja hänen jälkeläisensä jatkoivat kehitystyötä 1900-luvulle saakka.

Kun ranskalainen gastronomia nousi, Lacanche seurasi mukana

Kun legendaariset keittiömestarit kuten Antonin Carême ja Auguste Escoffier nostivat ranskalaisen gastronomian maailmanmaineeseen, Lacanchen työpajoista tuli keittolaitteiden ja liesien valmistuksen keskus. Näistä syntyi Pianos Gastronomes – ammattitasoiset liedet, joita tänä päivänä arvostetaan niin huippukokkien kuin intohimoisten harrastajien keittiöissä ympäri maailmaa.

Perheyritys perinteitä vaalien

Nykyään Lacanche on itsenäinen perheyritys, joka jatkaa valmistusta alkuperäisellä paikallaan Bourgognen sydämessä. Yrityksen toiminta perustuu samoihin arvoihin kuin vuosisatoja sitten:

  • Laadukas käsityö
  • Kunnioitus ihmistä ja ympäristöä kohtaan
  • Innovaatio perinteiden pohjalta

Tuloksena syntyy ajattomia keittolaitteita, jotka yhdistävät teknisen suorituskyvyn, esteettisyyden ja ranskalaisen kulttuuriperinnön – ja joita käytetään ylpeydellä kaikilla viidellä mantereella.