KOTISIVU I UUTISET I JÄLLEENMYYJÄT I 3D

Lacanche

Se connecter

Lisävaihtoehtoja

Uunit

Uunit ovat elintärkeä osa ruoanlaittoa. Ilman uuneja olisi vaikeaa paistaa isoja lihopaloja tai paahtaa kinkkua tai kalkkunaa. Leipominenkaan tuskin onnistuisi ilman uunia. Uunia käytetetään monen ruoan viimeistelyyn tai jatkamiseen. Jotkut ruoat paistetaan ensin kaasupolttimella pinnan ruskistamiseksi, jonka jälkeen paistamista jatketaan uunissa. Näin ruoka ei kärvelly tai kuivu, vaan se saa kauniin pinnan ja on mehukas.
Jokainen Lacanche-uuni on saatavilla kolmessa eri versiossa: kaasu, sähkö tai kiertoilma. Jokainen uuni soveltuu kaikenlaiseen ruoanlaittoon. Oli se sitten kaasu tai sähkö- jokainen valitsee itsellensä parhaiten soveltuvan vaihtoehdon. Jotkut suosivat kaasua paahtamiseen, siipikarjan tai laatikkoruokien paistamiseen tai perinteisempään lämmittämiseen. Jotkut taas valitsevat sähkön sen tarkan kontrollin ja leivontaan soveltuvuuden takia. Paahtaminen sähköuunissa voi myös olla enemmän kuin tyydyttävää.

Konvektiouuni yhdistää kaasu-ja sähköuunien toimintoja, tarjoten parhaat palat molemmista. Sen lisäksi, että konvektiouuni mahdollistaa erittäin nopean lämmittämisen, Lacanchen pakotettua konvektiota käyttävät konvektiouunit tuottavat tuloksia, jotka niin monella tasolla ovat juuri täydelliset.
Lacanchen isot, 65-litraiset uunit ovat saatavilla monitoimiuuneina. Kyseisissä uuneissa voi käyttää kolmea eri ominaisuutta: staattista, kiertoilmaa sekä grillausta. Ominaisuuden valitsee helposti nupista. Uunin seinämät ovat peitettyjä kerroksella haponkestävää lasiemalia. Uunissa voi paistaa ruokaa kolmella eri korkeudella.

Lämmönsäätely
10-15 minuutin esilämmitys on suotavaa ennen kuin ruoka laitetaan uuniin. Esilämmitysvaiheessa uunin lämpötila tulisi olla 20-30 °C lämpimämpi kuin haluttu lämpötila. Kun ruoka laitetaan uuniin, lämpötilaa lasketaan haluttuun pisteeseen. Paistaessa uunin oven avaamista tulisi välttää niin paljon kuin mahdollista.

Ruoanlaittovinkkejä
Ruokia uuniin laittaessa tulisi välttää niiden sijoittamista liian lähelle uunin sisäseiniä. Täten ruoka ei paistu liikaa reunoista. Välttäksesi rasvan roiskumista lihaa paistaessa, kannattaa käyttää erittäin lämmönkestäviä, syviä vuokia (savi tai emaloituja valurautavuokia), jotka ovat sopivan kokoiset kyseessä olevalle ruoalle. Punaista lihaa tulisi kääntää ja valella omalla mehullaan paistamisen puolessavälissä.

> Suunnittele unelmiesi liesi
> Lue muista Lacanche-lisäosista